Stereotips

Banda Sonora OriginalPopClásicaAuxiliarGlosariostereotips@ferrancruixent.com
2 de mayo de 2007

Mattafix - ‘Big city life’

de l’àlbum ‘Signs of a struggle’ (2005) // Pop
0 comentarios


Aquí tens la cançó:Aquest track l’he volgut incloure perquè és el què apareix al seu single, i fa ja un anyet que es va situar en sisena posició als top10 d’alemanya.

Si a ‘Passer by’ trobàvem un joc de Quartes, ara ens trobem davant de la clàssica progressió I-V-VI-IV, els graus més forts de tota tonalitat (Tònica-Dominant-Subdominant·en·funció-Subdominant·real) tan típica i repetida en cançons i cançons, de múltiples maneres i colors. Però, en qui s’inspiren? D’on treuen aquesta brillant idea harmònica?

Quan acabis d’escoltar-ho, si us plau, compara els 3 primers acords amb els del Cànon de Pachelbel (1653-1706):
Fins i tot a la mateixa tonalitat!!! Doncs si, ara resulta que el Mega-Hit de Pachelbel hauria arrassat com un dels Highlights a la secció ‘Clàssic’ de qualsevol centre comercial. Pobre Pachelbel, si ho hagués sabut...

Bromes a part, no voldria entrar a valorar estèticament, com pots veure em centro en la tècnica emprada. Si m’agrada o no Mattafix no t’hauria d’interessar, la teva opinió és per a mi tan respectable com la meva. Estem massa acostumats a què se’ns masteguin les idees...

Cada opinió s’ha de formar també en el context adequat. Què espera exactament l’oïdor de Mattafix o d’altres grups similars?

Durant 4 minuts escoltem un caràcter, una actitud. I s’ha acabat. No ens condueix enlloc, ens manté entretinguts dins una mateixa emoció, sense arribar a commoure’ns.

Aquesta és la música popular, la que consumeixes, la que t’agrada, perquè saben el què t’agrada.


2006-2007 | Stereotips usa SPIP [software libre distribuido bajo licencia GPL]